Week van de Biodiversiteit

Week van de Biodiversiteit

Vind je een mooie, biodiverse natuur en een prettig microklimaat belangrijk? Doe dan van 25 mei t/m 2 juni mee met de vele gratis natuuractiviteiten in de Week van Biodiversiteit in Gouda. Daarnaast zijn er op 25 en 26 mei de Hofstede dagen in Gouda.

IJsvogel foto gemaakt door Ton Bos.

Een gezonde natuur met veel verschillende planten en dieren is niet alleen heel goed voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van mensen, maar ook voor het klimaat in de stad. Op de ‘Internationale Dag van de Biodiversiteit’ op 22 mei staan we wereldwijd stil bij de waarde en rijkdom van het leven op aarde. In het verlengde hiervan organiseren KNNV Natuurvereniging Gouda e.o. en IVN IJssel en Gouwe samen met de gemeente een speciaal op Gouda afgestemde Week van de Biodiversiteit. Dit doen wij door diverse natuuractiviteiten in Gouda te organiseren.

Wie meer wil leren over de verscheidenheid aan planten- en diersoorten van Gouda kan in de Week van de Biodiversiteit aansluiten bij een van de leuke natuuractiviteiten. Zo trappen de tuinambassadeurs de week af op de kinderboerderij om tips te geven over wat je zelf in je eigen tuin kunt doen. Ook zijn er verschillende avondexcursies bij te wonen zowel in de binnenstad als in de Goudse groengebieden. Op vrijdagavond kun je langsgaan bij het gezellige biodiversiteit- en nachtvlindercafé waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt luisteren naar een aantal flitspresentaties over biodiversiteit. Ook de gemeente zal hier iets vertellen over haar plannen op het gebied van biodiversiteit in Gouda.
De Week van de Biodiversiteit eindigt op 2 juni met een spannende natuur speurtocht voor ouders met kinderen. Aanmelden voor de activiteiten is niet nodig en de activiteiten zijn geheel gratis.

Benieuwd geworden naar het gehele programma? Kijk dan op de website van de natuurverenigingen KNNV Natuurvereniging Gouda e.o. en IVN IJssel en Gouwe of volg de berichten op onze socials. Een overzicht van alle activiteiten is ook te vinden in de flyer van de Week van de Biodiversiteit.

De tuinambassadeurs uit Gouda kunnen over beide zaken meer vertellen en daarom spreekt Jerome met Coby. En zij is een van de Goudse tuin ambassadeurs.

Kijk ook voor meer info op: Websites: https://gouda.knnv.nl/ en https://www.ivn.nl/afdeling/ijssel-en-gouwe/