Oproep om mee te doen aan landelijke natuurwerkdag

Oproep om mee te doen aan landelijke natuurwerkdag

Op vele plaatsen in het gehele land werken op 4 november vrijwilligers aan natuurherstel. Via https://www.natuurwerkdag.nl/klussen/ kun je alle klussen vinden waaraan je mee kunt doen. Van wilgenknotten, waterplas opschonen, Goudse heemtuin mooi maken – voor elk wat wils. Ook een groep vrijwilligers van het IVN IJssel en Gouwe zijn aan het werk op 4 november.

De groep vrijwilligers van het IVN IJssel en Gouwe maakt een vaartocht naar eiland de Grote Akker in de plas Ravensberg. In deze plas liggen vele eilanden waarvan een aantal ernstig bedreigd wordt door onvoldoende onderhoud. Helaas zijn er al eilanden helemaal weggespoeld. De eilanden zijn niet toegankelijk voor het publiek en vormen het leefgebied voor vele soorten vogels. Gelukkig wordt er de laatste jaren met succes gewerkt aan herstel.

Aanmelding en praktische informatie vind u (ook) op www.natuurwerkdag.nl.

De Natuurwerkdag op de Hortus Populus, 4 november, gaat niet door. Vanwege de vele regenval is het terrein veel te nat. Ze durven het niet aan om zo te werken. Het aanleggen van de wilde bloementuin en diverse nestplaatsen voor insecten moet worden uitgesteld. Zij organiseren wel een proeverij. Luister voor meer informatie naar het interview hieronder.

Wél gaat de proeverij op 3 en 4 november door. Weer met bijzondere lekkernijen die de vrijwilligers met jullie willen delen. Kom proeven! Ze zijn open op beide dagen tussen 10 en 12 uur. Hierbij ook een oproep om een stem uit te brengen op de Hortus Populus.
https://www.awardsvoorduurzaamheid.nl/hortus-populus-pluk-oogsttuin. Ze zijn namelijk genomineerd voor een landelijke award voor duurzaamheid. Door op het project te stemmen geef je ook steun aan dit soort voedsel-initiatieven elders in het land.

Vrijdag de dag voor de natuurwerkdag spraken we met The van IVN IJssel en Gouwe
Ester van de Hortus Populus verteld over hun alternatief