Samenwerken aan een aantrekkelijk Groene Hart

Samenwerken aan een aantrekkelijk Groene Hart

Met het leggen van een Groene Hart-kaaspuzzel hebben de eerste Groene Hartgemeenten de nieuwe samenwerking symbolisch beklonken tijdens het Groene Hart Jaarevent bij de Boerinn in Kamerik. Er komt een ruimtelijke uitwerking voor recreatie en toerisme in het Groene Hart. Agrarische ondernemers die zoeken naar nieuwe verdienmodellen in recreatie worden met advies geholpen.

De wethouders van Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden zijn initiatiefnemer van de samenwerking. Overige Groene Hart-gemeenten haken aan, zoals Bodegraven-Reeuwijk, De Ronde Venen, Krimpenerwaard, Lopik, Molenlanden, Montfoort, Nieuwkoop, Oudewater, Vijfheerenlanden, Waddinxveen, Zoetermeer en Zuidplas. Ze vormen met Stichting Groene Hart Verbinders, het Bestuurlijk Platform Groene Hart en ANWB een Groene Hart-coalitie. Een samenwerking die zich de komende tijd verder zal uitbreiden met organisaties die willen meedoen en het Groene Hart een warm hart toedragen.

De inzet is een meerjarige samenwerking die ook bijdraagt aan bredere maatschappelijke opgaven, zoals vitale dorpskernen, duurzame landbouw, beleefbaar erfgoed en voldoende groene en blauwe recreatienatuur.

Lees meer