Tenminste wat betreft het onderhoud van de tuin! Plant hooguit wat bloembollen. Een rommelige tuin biedt namelijk schuilplaatsen voor insecten, vogels en kleine dieren, wat de biodiversiteit stimuleert. Het behoud van biodiversiteit is niet alleen goed voor de natuur, maar uiteindelijk ook voor ons allemaal. Rommelige tuinen met wilde bloemen en planten kunnen bijvoorbeeld bijen en andere bestuivers aantrekken, die essentieel zijn voor de voedselproductie.
Biodiversiteit in het Groene Hart
Ook in het Groene Hart zien we een afname van de biodiversiteit. Dit vormt een risico voor onze leefomgeving en gezondheid. Biodiversiteit is essentieel voor gezonde ecosystemen, omdat het zorgt voor voedsel, schone lucht en een stabiel klimaat. Gelukkig kan een kleine gedragsverandering al een groot verschil maken.
Natuurbescherming in het Groene Hart: Interview met Esther
Esther, bekend van de Hortus Populus, is actief in de bescherming van de natuur en maakt zicht zorgen over de biodiversiteit in het Groene Hart. In onderstaand interview legt ze uit hoe biodiversiteit de sleutel is tot gezonde ecosystemen.
Biodiversiteit en voedselzekerheid
Biodiversiteit is niet alleen belangrijk voor dieren, maar ook voor de mens. Het biedt ons voedsel, schoon water en medicinale planten. Door het verlies van biodiversiteit komen deze bronnen in gevaar. Het stimuleren van biodiversiteit kan bijdragen aan voedselzekerheid, omdat gezonde ecosystemen vruchtbare grond en een divers aanbod van gewassen ondersteunen. Door biodiversiteit te bevorderen in het Groene Hart, werken we aan een veerkrachtige en duurzame toekomst.
Meer nieuws over ons thema “de natuur in jouw omgeving”
© Groene Hart duurzamer
Reageren op bovenstaand bericht? Dat kan;