Het weekend van biologische bloembollen komt eraan!

Het weekend van biologische bloembollen komt eraan!

Nationale Bloembollenweekend
Op 5 en 6 oktober is het weer het Nationale Bloembollenweekend, dé start van het bloembollenplantseizoen. Dit jaar ligt de focus op het planten van biologische bloembollen, zodat bijen en hommels in het voorjaar voldoende voedsel vinden. Help je mee door ook in je tuin of op je balkon biologische bloembollen te planten? Door klimaatverandering stijgt de temperatuur sneller, maar bloeien er nog te weinig planten. Dit leidt tot voedseltekorten voor insecten, zoals bijen en hommels, die essentieel zijn voor een gezond ecosysteem.

Esther informeert ons.

Verkoop van biologische bloembollen
Op zaterdag 5 oktober start de verkoop van biologische bloembollen bij de Biowinkel in de Lange Groenendaal in Gouda. In samenwerking met VELT Groene Hart (vereniging voor ecologisch leven en tuinieren) kunnen bezoekers alles leren over biologische bloembollen en hun voordelen voor het milieu en duurzaamheid. Dit jaar delen kleine bijtjes krokusbolletjes uit aan het winkelend publiek, om het belang van bijen en biodiversiteit te benadrukken.

Miniworkshops
Op zondag 6 oktober geven de tuinambassadeurs van de Heemtuin van 14.00 tot 16.00 uur tips en miniworkshops bij het infocentrum aan het Heempad. Hier kunnen bezoekers leren hoe ze biologische bloembollen planten en krijgen ze leuke ideeën voor bloembollen in hun eigen tuin. Er worden ook gratis zakjes met biologische bloembollen uitgedeeld.

meer duurzame uitjes / meer nieuws uit de gemeente Gouda

© Groene Hart duurzamer

Reageren op bovenstaand bericht? Dat kan;